Calculatoare Produse Vizitate   /   0 Sondaj infobancare Parerea dvs
Publica pe Facebook
Contact Harta site
Alege o institutie
 • Aviva - Asigurari
 • BCR Asig Viata
 • BCR Asigurari
 • BRD Asig Viata
 • Cardif
 • Carpatica - Asigurari
 • Certasig - Asigurari
 • Chartis
 • City Insurance
 • Credit Europe Asigurari
 • Interamerican - Asigurari
 • KD Life
 • Omniasig - Asigurari
 • Omniasig Life
 • OTP Garancia - Asigurari
 • Platinum Asigurari
 • RAI Asigurari
 • Signal-Iduna
 • Unica
 • Wiener Stadtische

Asigurari de Viata si Pensii private

Solicitant asigurareAsigurari pentru companii
Asigurare pentru:
Se adreseaza persoanelor juridice si are ca beneficiari angajatii.
Fiecare angajat poate cesiona beneficiile din cadrul asigurarii de viata drept garantie pentru obtinerea creditelor de la diverse banci.
Acte necesare incheiere asigurare: nespecificat
Conditii suplimentare:
 
Informatii asigurareAsigurari pentru companii
Obiectul asigurarii: Viata angajatilor
Sanatatea angajatilor
Integritatea corporala a angajatilor.
Asigurarea de beneficii angajati este un produs complex ce include:
Asigurarile de Viata
Asigurarile de Accidente
Planul de Pensii de Grup
Garantarea Contributiilor
Ce riscuri sunt acoperite: Accident si consecinte
Deces
Invaliditate si pierderea veniturilor
Cand, cum si pentru ce primim despagubiri: Acoperirile de accident si sanatate care fac parte din contract pot include:
Deces din Accident
Prevede plata in caz de deces ca urmare a unui accident. Plata in cazul decesului se face catre beneficiarul desemnat de asigurat.
Invaliditate Totala si Permanenta din Accident
Prevede plata atunci cand vatamarile corporale rezultate in urma unui accident nu mai permit asiguratului sa desfasoare nici o activitate in urma careia sa-si castige existenta. Plata se face ca o suma globala.
Invaliditate Partiala Permanenta din Accident
Prevede plata atunci cand vatamarile corporale rezultate in urma unui accident duc la incapacitatea partiala a unui angajat de a lucra. Plata se face ca o suma globala fiind un anumit procent din suma precizata in tabelul de beneficii.
Beneficiu de Spitalizare din Accident si Boala
Acest beneficiu se refera la asiguratii care se afla internati intr-un spital in scopul de a fi tratati in urma unui accident sau a unei boli care face obiectul acestei asigurari. Plata se face sub forma unei alocatii platite pentru zilele petrecute in spital. O perioada preliminara este aplicata, ea constand dintr-un anumit numar de zile, specificat in polita, dupa care alocatia devine platibila. Numarul maxim de zile pentru care se va plati alocatia este de 365.
Beneficiu Chirurgical din Accident si Boala
Acest beneficiu se refera la cazul cand persoana asigurata sufera o interventie chirurgicala ca rezultat al unui accident sau a unei boli care face obiectul acestei asigurari. Indemnizatia in acest caz este exprimata printr-un anumit procent din suma asigurata, specificata pentru un astfel de caz, in functie de gravitatea procedurilor. Indemnizatia va fi platita ca o suma globala.
Beneficiu de Fracturi si Arsuri
Prevede plata unei sume care se acorda in cazul in care persoana asigurata sufera o fractura sau o arsura. Indemnizarea se face prin aplicarea la suma asigurata a unui procent in functie de gravitatea fracturii sau respectiv arsurii.
Prime (contributie ca urmare a riscului de supravietuire)

▪ Suma reprezentand contributiile la primele de asigurare poate varia in functie de preferintele si posibilitatile angajatorului.

▪ Intreaga suma (primele platite) impreuna cu dobanda acumulata formeaza fondul de pensii al fiecarui participant.

▪ Angajatorul poate sa modifice suma primelor platite in functie de rata inflatiei sau de posibilitatile financiare de care dispune.
Fiecare dintre angajatii care participa la plan pot contribui cu sume aditionale, frecventa platilor fiind aceeasi ca si pentru primele platite de companie.
In general, varsta primirii beneficiilor de pensionare este de 65 de ani, angajatorul avand insa posibilitatea sa stabileasca o alta varsta pentru pensionare. In cazul schimbarii angajatorului, fiecare angajat va primi o parte din fondul individual acumulat din contributiile companiei, in functie de un grafic de rambursare stabilit de angajator.
La data pensionarii, fiecare asigurat este indreptatit la plata unei sume egale cu balanta contului sau de pensii. O astfel de persoana poate opta pentru:

▪ Anuitate pe viata - plati facute pe toata perioada vietii asiguratului.

▪ Anuitate cu perioada fixa (10, 15, 20 ani) - plati facute pe perioada vietii asiguratului. Daca asiguratul moare de-a lungul acestei perioade, platile se vor face in continuare pana la sfarsitul acesteia catre beneficiarul desemnat de asigurat.

▪ Anuitate cu un anuitant contingent cu 60% - plati facute pe perioada vietii asiguratului. Ca urmare a decesului asiguratului si in situatia in care anuitantul contingent este in viata, platile vor continua de-a lungul vietii acestuia, suma fiind insa redusa cu 60 %.

▪ Capitalul acumulat in contul de pensii platit intr-o suma unica.
Clauze suplimentare asigurare: In plus, ca optiune se poate atasa asigurarea pentru invaliditate totala permanenta (din orice cauza). Aceasta clauza prevede plata sumei asigurate atunci cand vatamarile corporale rezultate in urma oricarei cauze nu mai permit asiguratului sa desfasoare nici o activitate in urma careia sa-si castige existenta.
Excluderi din aceasta asigurare:
Singurele excluderi prevazute in acest contract sunt sinuciderea si moartea datorata SIDA (in primul an de valabilitate a politei), fara nici un fel de conditie preexistenta. go top
 
Valabilitate si Avantaje asigurareAsigurari pentru companii
Valabilitate asigurare / polita: Asigurarea actioneaza 24 de ore/zi, in toata lumea.
Planurile de pensii se pot incheia pe perioade variabile, minim 5 ani.
Beneficii / Avantaje asigurare Fiecare angajat poate cesiona beneficiile din cadrul asigurarii de viata drept garantie pentru obtinerea creditelor de la diverse banci.
Atat pensiile private facultative cat si pensiile private obligatorii sunt produse de economisire independente de casa de pensii nationala.
In cazul pensiilor private facultative, pentru calculul pensiei sau a sumei primite la sfarsitul contractului se iau in considerare primele de asigurare sau contributiile platite de la inceputul contractului.
Produsele de acest tip sunt menite sa-i protejeze pe cei asigurati, la momentul pensionarii, de riscuri ce pot afecta indemnizatiile primite de la casa casa nationala de pensii, riscuri precum o noua lege a pensiilor sau falimentul sistemului de pensii de stat.
Calculul pensiilor private obligatorii si calculul pensiilor private facultative se fac independent de profesia beneficiarului. Astfel, in oferta institutiilor financiare nu vor exista produse de pensie privata precum: pensii militare, pensii ale cadrelor din invatamant sau altele specifice statului roman.
In cazul producerii riscului de deces, suma acumulata prin intermediul contractului de pensie privata revine mostenitorilor, printr-o plata unica, renta viagera platita ca echivalent al pensiei de urmas nefiind acceptata conform reglementarilor CSSPP (Comisia de supraveghere a sistemului de pensii private)
Asistenta:
 
Alte detalii asigurareAsigurari pentru companii
InfoLine asigurare: nespecificat
Sucursale: nespecificat
Centre de daune: nespecificat
Service auto autorizat: nespecificat
Brokeri agreati: nespecificat
Alte detalii:
Asigurarile private de sanatate acopera tratamentele medicale la care asiguratul trebuie sa fie supus in cazul unei imbolnaviri sau in cazul unui accident. Avantajul acestora fata de asigurarile de sanatate de stat, gestionate prin casa de asigurari de sanatate si centrele medicale de stat este calitatea serviciilor oferite si transparenta costurilor. Astfel, asigurarea medicala de grup se dovedeste a fi un produs util in scopul motivarii angajatilor si in scopul eficientizarii activitatii acestora.
Pentru asigurarile de sanatate sunt, de obicei, incluse in costul asigurarii proceduri de diagnostic si tratamente curative necritice pe care casa nationala de asigurari de sanatate de stat nu le poate garanta. Conditiile din clinicile medicale private sunt deasemenea, superioare, din punct de vedere al organizarii si al resurselor materiale, celor din centrele medicale gestionate de casa de asigurari de sanatate.
Ca avantaj fata de asigurarile de sanatate individuale, majoritatea asigurarilor de sanatate de grup nu necesita efectuarea analizelor medicale pentru angajatii companiei inainte de incheierea contractului. Deasemenea, datorita medierii riscului de imbolnavire pentru intregul colectiv, pretul unei asigurari de sanatate pentru angajati este mai avantajos decat in cazul incheierii unui contract individual de asigurare medicala.
Unele contracte de asigurari de sanatate pentru companii pot include in acoperire membrii familiei angajatului.
Asigurarile medicale turistice, sau asigurarile de sanatate pentru calatorii, acopera riscuri cum ar fi cel de accident sau imbolnavire imprevizibila. Spre deosebire de politele de asigurari medicale clasice, cele de calatorie sunt destinate unei acoperiri pe termen scurt. go top
 
Produsele din categoria asigurari de viata si pensii private sunt actualizate zilnic, dar pot aparea modificari de la companiile de asigurari fara nici o notificare. Poti raporta orice eroare privind Asigurari pentru companii de la Alico folosind formularul nostru de contact.

Pentru a gasi cele mai ieftine asigurari de viata si pensii private, folositi butonul calculeaza asigurare! Poti aplica online la Asigurari pentru companii, dar si compara cu orice alt produs din asigurari de viata si pensii private. Afla toate detaliile pentru a beneficia de o asigurare de la Alico.