Calculatoare Produse Vizitate   /   0 Sondaj infobancare Parerea dvs
Publica pe Facebook
Contact Harta site
Alege o institutie

Asigurari Auto

Solicitant asigurareAsigurarea obligatorie de raspundere civila auto RCA
Asigurare pentru:
Pot incheia asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (rca), pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule persoanele fizice si juridice care detin vehicule inmatriculate/ inregistrate in Romania.
Acte necesare incheiere asigurare: nespecificat
Conditii suplimentare:
 
Informatii asigurareAsigurarea obligatorie de raspundere civila auto RCA
Ce bunuri se pot asigura: Integritatea corporala si starea de sanatate generala a tertelor persoane afectate de un accident in care a fost implicat autovehiculul asigurat prin RCA.
Daune materiale pricinuite de asigurat unor terte persoane.
Ce riscuri sunt acoperite: Acopera prejudiciile provocate tertilor prin accidente de vehicule.
In baza primelor de asigurare platite, se acorda despagubiri pentru:

▪ Pagube materiale;

▪ Vatamari corporale si deces;

▪ Pagube ca urmare a lipsei de folosinta a vehiculului avariat;

▪ Cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.
Cand, cum si pentru ce primim despagubiri: Pentru asigurarile de raspundere civila, despagubirile se platesc nemijlocit persoanelor fizice sau juridice pagubite, in masura in care acestea nu au fost despagubite de Asigurat.
Sunt acoperite cheltuielile de judecata si pagubele de orice natura pentru care Asiguratul este responsabil.
Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse pe teritoriul Romaniei sunt stabilite prin Norme ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor la urmatoarele valori:

▪ pentru pagube materiale -500.000 EUR/eveniment;

▪ pentru vatamari corporale si deces 2.500.000 EUR/eveniment;
Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse in afara teritoriului Romaniei sunt stabilite in conformitate cu legislatia in vigoare din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul de vehicul si cu cel mai mare nivel de despagubire dintre cel prevazut in legislatia respectiva si cel prevazut in contractul de asigurare.
Clauze suplimentare asigurare: nespecificat
Excluderi din aceasta asigurare:
 
Valabilitate si Avantaje asigurareAsigurarea obligatorie de raspundere civila auto RCA
Valabilitate asigurare / polita: Asigurarea se incheie pentru o perioada de 6 sau 12 luni.
Beneficii / Avantaje asigurare Reduceri de fidelitate acordate tuturor persoanelor fizice;
Reduceri ale tarifelor pentru persoanele pensionate;
Reduceri ale tarifelor pentru persoanele cu deficiente locomotorii;
Reduceri suplimentare in campaniile promotionale.
Suplimentar se acorda extinderea asigurarii RCA pentru inca 14 state: Albania, Andora, Bosnia si Hertegovina, Belarus, Croatia, Israel, Iran, Maroc, Moldova, Macedonia, Serbia si Muntenegru, Tunisia, Turcia, Ucraina.
Asistenta:
 
Alte detalii asigurareAsigurarea obligatorie de raspundere civila auto RCA
InfoLine asigurare: nespecificat
Sucursale: nespecificat
Centre de daune: nespecificat
Service auto autorizat: nespecificat
Brokeri agreati: nespecificat
Alte detalii:
Pentru a stabili daca un produs rca este ieftin, la incheierea asigurarii se foloseste un calculator rca care tine cont de tipul si vechimea autovehiculului, istoricul acestuia din perspectiva companiilor autorizate sa incheie polite rca si perioada pe care se incheie asigurare.
Pentru a verifica daca o asigurare rca este valabila pentru un autovehicul, acest lucru se poate face prin intermediul internetului, pe site-ul comisiei de supraveghere a asigurarilor - www.csa-isc.ro
Chiar si cel mai ieftin rca asigura daunele produse in accidente auto tertelor persoane. Riscurile acoperite nu difera pentru polita de asigurare rca de la o institutie la alta, si nici sumele despagubite, acestea fiind stabilite prin lege.
Diferenta dintre politele de asigurare de raspundere civila obligatorie auto (RCA) in functie de compania de asigurare emitenta o reprezinta politica acestor companii si relatia acestora cu persoanele pagubite. Asadar, chiar si cel mai ieftin rca va elibereaza de obligatia platii pagubelor produse in cazul unui accident auto, aceasta obligatie revenind companiei asiguratoare.
Polita de asigurare RCA este complementara politei de asigurare CASCO: cea din urma despagubeste o gama larga de daune suferite de cel asigurat in cadrul unui accident auto (avarii, distrugeri de bunuri apartinand celui vinovat) iar cea dintai (RCA) ofera despagubiri exclusiv pentru prejudiciile suferite de terte persoane - cele aflate in afara autovehiculului la momentul producerii accidentului, prejudicii pentru care soferul autovehiculului asigurat RCA este raspunzator. go top
 
Produsele din categoria asigurari auto sunt actualizate zilnic, dar pot aparea modificari de la companiile de asigurari fara nici o notificare. Poti raporta orice eroare privind Asigurarea obligatorie de raspundere civila auto RCA de la Asirom - Asigurari folosind formularul nostru de contact.

Pentru a gasi cele mai ieftine asigurari auto, folositi butonul calculeaza asigurare! Poti aplica online la Asigurarea obligatorie de raspundere civila auto RCA, dar si compara cu orice alt produs din asigurari auto. Afla toate detaliile pentru a beneficia de o asigurare de la Asirom - Asigurari.