Calculatoare Produse Vizitate   /   0 Sondaj infobancare Parerea dvs
Publica pe Facebook
Contact Harta site
Alege o institutie

Asigurari Auto

Solicitant asigurareAsigurarea facultativa de avarii si furt a autovehiculelor CASCO
Asigurare pentru:
Pot incheia asigurarea facultativa de avarii si furt auto CASCO persoane fizice sau juridice care detin autovehicule inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania.
Acte necesare incheiere asigurare: nespecificat
Conditii suplimentare:
 
Informatii asigurareAsigurarea facultativa de avarii si furt a autovehiculelor CASCO
Ce bunuri se pot asigura: Autoturismul
Echipamentele instalate si accesoriile
Ce riscuri sunt acoperite: Avarii provocate de:

▪ Ciocniri, loviri, izbiri, zgarieturi, caderi de corpuri pe autovehicul, derapari, rasturnari;

▪ Incendiu, trasnet, explozie (inclusiv din cauze tehnice), calamitati naturale;

▪ Furt (furtul autovehiculului sau al unor parti componente ori piese ale acestuia), inclusiv ca urmare a unor acte de talharie, precum si avarii produse acestuia ca urmare a furtului sau a tentativei de furt.
Cand, cum si pentru ce primim despagubiri: Autovehiculele (inclusiv modificarile aduse acestora) se asigura la o valoare (suma asigurata) stabilita de Asigurator la incheierea asigurarii, prin Nota de calcul si acceptata de Asigurat ca fiind valoarea autovehiculului, valoare ce nu se modifica pe parcursul unui an de asigurare.
Clauze suplimentare asigurare: Acoperiri Suplimentare:

▪ cheltuieli de transport ale autovehiculului avariat;

▪ cheltuieli pentru limitarea pagubelor;

▪ pagubele produse autovehiculului asigurat de masurile de salvare a acestuia sau a constructiei in care se afla acesta, precum si pentru salvarea persoanelor imobilizate in autovehicul (descarcerare);

▪ pagubele produse din riscuri asigurate echipamentelor cu care au fost dotate din fabricatie de producator autovehiculele cu destinatie speciala;

▪ pagubele produse dotarilor de serie;

▪ pagubele produe dotarilor suplimentare, special construite pentru autovehicule, inscrise in contract pentru sumele asigurate convenite si pentru care s-au platit primele de asigurare.
Excluderi din aceasta asigurare:
 
Valabilitate si Avantaje asigurareAsigurarea facultativa de avarii si furt a autovehiculelor CASCO
Valabilitate asigurare / polita: Asigurarea este valabila atat pe teritoriul Romaniei, cat si in strainatate
Asigurarea se incheie pe o perioada de un an de zile sau pe perioada contractului de rate / leasing.
Beneficii / Avantaje asigurare Bonusuri:

▪ se acopera gratuit riscul de furt al autovehiculului in afara Spatiului Economic European (SEE) daca se incheie tot la ASIROM si asigurea de raspundere civila a autovehiculelor cu valabilitate in afara SEE;

▪ Reduceri de pana la 45% ale primelor de asigurare pentru ani de asigurare consecutivi fara daune;

▪ Se acopera, fara adaos de prima si cazul conducerii autovehiculului de catre o alta persoana cu consimtamintul asiguratului.
Flexibilitate:

▪ La plata primelor de asigurare, acestea putand fi achitate integral anticipat sau in 2, 4 sau 10 rate subanuale egale;

▪ Acordarea unui termen de pasuire la plata ratelor de prima, urmatoarea celei dintai, de 15 zile, perioada in care situatia contractului ramine neschimbata.
Operativitate:

▪ Autovehiculul poate fi introdus in reparatie dupa / sau concomitent cu efectuarea de catre ASIROM, printr-un inspector de specialitate, a constatarii privind daunele efectiv produse in timpul evenimentului asigurat;

▪ Un sistem de conventii incheiate cu peste 600 unitati service, la care ASIROM poate face direct plata reparatiilor la autovehiculele avariate.
Promptitudine:

▪ La solicitarea asiguratului se pot acorda avansuri de pana la 60 % din valoarea estimata a pagubelor;

▪ Plata despagubirilor se face in termen de maximum 15 zile lucratoare de la data cand dosarul de daune este completat cu toate documentele necesare.
Prime accesibile:

▪ Pentru un autoturism marca AUDI, an de fabricatie 2005, avand valoarea de nou de 16.500 EUR (cfm. facturii de cumparare de nou, prezentata in original la incheierea asigurarii), asigurarea CASCO se incheie pentru o suma asigurata de 11.550 EUR, prima anuala de asigurare variind intre 690,40 EUR si 757,52 Euro, functie de conditiile in care se doreste incheiata asigurarea (cu plata integrala si anticipata sau in rate subanuale egale a primei anuale, existenta / inexistenta unui sistem antifurt si / sau alarma, functionale, montate pe autoturism). Exemplul este valabil pentru incheierea asigurarii in anul 2008.
Asistenta:
 
Alte detalii asigurareAsigurarea facultativa de avarii si furt a autovehiculelor CASCO
InfoLine asigurare: nespecificat
Sucursale: nespecificat
Centre de daune: nespecificat
Service auto autorizat: nespecificat
Brokeri agreati: nespecificat
Alte detalii:
Politele de asigurari CASCO sunt complementare politelor de asigurari RCA: cele dintai (asigurari CASCO) despagubesc o gama larga de daune suferite de cel asigurat in cadrul unui accident auto (avarii, distrugeri de bunuri apartinand celui vinovat) iar cele din urma (asigurari RCA - si chiar cel mai ieftin rca) ofera despagubiri exclusiv pentru prejudiciile suferite de terte persoane - cele aflate in afara autovehiculului la momentul producerii accidentului, prejudicii pentru care soferul autovehiculului asigurat RCA este raspunzator.
Se poate alege dintr-o gama larga de asigurari CASCO. Pretul acestora difera in functie de riscurile acoperite, sumele maxime despagubite, si valabilitatea teritoriala. Spre deosebire de politele de asigurari RCA, pentru care pachetul de riscuri acoperite si sume maxime despagubite este unic (chiar si cel mai ieftin RCA din 2010 ofera despagubiri maxime de 2.500.000 RON pentru dezdaunarea tertilor), politele de asigurari CASCO pot avea un pret mai mare daca se asigura riscul de furt al autovehiculului in Romania sau in strainatate, vandalism, sau daca in pachetul de despagubiri acceptate exista si asistenta in urma unui accident sau la defectarea autovehiculului.
Cand cautati asigurari auto ieftine, va trebui sa luati in calcul pachetul de riscuri pe care doriti ca acestea sa le acopere. Daca o asigurare CASCO va avea un pret mai ridicat, acest lucru se datoreaza acoperirii unor riscuri precum furt, vandalism sau acoperirii cheltuielilor de asistenta rutiera in cazul defectiunilor aparute la autovehicul in Romania sau in strainatate. Deasemenea, pretul unei asigurari auto casco poate scadea daca in trecut au fost incheiate polite de asigurare casco pentru acelasi autovehicul si nu s-au inregistrat daune.
Politele de asigurari auto CASCO nu acopera, in general, asistenta rutiera. Acest lucru poate fi suplinit prin incheierea unei polite suplimentare de asistenta rutiera. Exista companii care ofera acest produs indiferent de institutia emitenta a politei CASCO.
Politele de asigurare CASCO pot fi utile chiar si in cazul accidentelor care nu au fost produse din vina dumneavoastra si care au autori cunoscuti. Desi daunele sunt platite, in ultima instanta de cel vinovat sau prin polita de asigurare rca a acestuia, institutia emitenta a politei de asigurare CASCO va poate ajuta la recuperarea daunelor sau poate plati reparatiile direct unitatilor service. go top
 
Produsele din categoria asigurari auto sunt actualizate zilnic, dar pot aparea modificari de la companiile de asigurari fara nici o notificare. Poti raporta orice eroare privind Asigurarea facultativa de avarii si furt a autovehiculelor CASCO de la Asirom - Asigurari folosind formularul nostru de contact.

Pentru a gasi cele mai ieftine asigurari auto, folositi butonul calculeaza asigurare! Poti aplica online la Asigurarea facultativa de avarii si furt a autovehiculelor CASCO, dar si compara cu orice alt produs din asigurari auto. Afla toate detaliile pentru a beneficia de o asigurare de la Asirom - Asigurari.